"Dit was het allerleukste feestje van mijn hele leven" Quote van Joris (7) na afloop van zijn verjaarsfeestje.

Wij geven de voorkeur aan betalen per PIN.

De Bonte Bouwplaats is ook op Facebook, Twitter en Youtube te vinden.

LET OP: na een bezoekje aan De Bonte Bouwplaats willen de kinderen niet meer naar huis.

First LEGO League

AnimalAllies-928x547
Met de start van het nieuwe schooljaar 2016-2017 is het ook weer tijd voor een nieuwe First Lego League! In het vijfde opeenvolgende jaar gaat ons team zich vanaf de herfstvakantie voorbereiden op de regionale wedstrijd die zaterdag 10 december 2016 in Delft zal plaats vinden.

Deze zinderende wedstrijd speelt zich dit jaar af rond het thema Animal Allies. Hoe dieren ons kunnen helpen met bijvoorbeeld de omgang met elkaar, zorg en zelfs praktische hulp zoals geleide-honden. Aan ons team de uitdaging hier onderzoek naar te doen dit jaar.

We beginnen na de herfstvakantie op zondag 30 oktober. Tussen de herfstvakantie en de finaledag op zaterdag 10 december werken we bijna alle zondagen (en een zaterdag)  van 14:00 tot 17:00 uur. En zoals ieder jaar is er ook dit jaar een extra moment om met het FLL team te werken. En dit is op donderdag 8 december van 16:00 tot 19:00 uur: zo vlak voor de finaledag stijgt de spanning en is het leuk om de laatste details met elkaar door te nemen en af te sluiten met een lekkere pizza.

Geen First LEGO League zonder een tafel vol met LEGO bouwwerkjes. Ook dit jaar willen we de Tafelopstelling zo snel mogelijk opgebouwd hebben. We zullen dit tijdens de zondagen met elkaar bespreken en uitwerken. We hebben nu al een aantal inschrijvingen dus wil je je kind (weer) inschrijven, reageer dan snel.

Meedoen?

TEAM De Bonte Bouwplaats First LEGO League Team
Wat Het FLL-team van de Bonte Bouwplaats komt 7 keer bijeen om zich voor te bereiden op een spannende wedstrijddag. Ze ontwerpen een robot en programmeren die om de missies goed uit te voeren. Ook onderzoeken ze een door het team gekozen onderwerp. Tijdens de wedstrijddag op 10 december 2016 wordt het team begeleid in hun missie door medewerkers van de Bonte Bouwplaats.
Wanneer Reguliere bijeenkomsten op zondagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur.

  • 7 bijeenkomsten op: zondag 30 oktober, 6, 13 november, zaterdag 20 november en dan weer zondag 27 november en zondag 4 december 2016 van 14:00 tot 17:00 uur.
  • Pizza bijeenkomst donderdagmiddag 8 december van 16:00 tot 19:00 uur
  • De Regiofinale dag in het Science Center op zaterdag 10 december 2016
  • Er komen ook een aantal extra momenten waarop teamleden zelfstandig aan de opdrachten werken.
Aantal deelnemers minimaal 6 en maximaal 10
Leeftijd deelnemers 9 t/m 14 jaar (peildatum 1 november 2016)
Begeleiding Ellen en Wim
Wat vragen wij Bereidheid tot samenwerking. Af en toe huiswerk maken zoals filmpjes bekijken.
Kosten De kosten voor deze activiteit bedragen € 195,- per kind.
Inschrijven Email

Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met Ellen (06-26012827) of via email.