"Dit was het allerleukste feestje van mijn hele leven" Quote van Joris (7) na afloop van zijn verjaarsfeestje.

Wij geven de voorkeur aan betalen per PIN.

De Bonte Bouwplaats is ook op Facebook, Twitter en Youtube te vinden.

LET OP: na een bezoekje aan De Bonte Bouwplaats willen de kinderen niet meer naar huis.

First LEGO League 2018-2019


De First LEGO League is de jaarlijkse robotwedstrijd waar de Bonte Bouwplaats met een team aan meedoen. Wereldwijd doen 230.000 teams mee, dus we zijn niet alleen. Ieder team bouwt en programmeert een Mindstorms robot die in zo kort mogelijk tijd zoveel mogelijk punten verzamelt op een wedstrijdtafel. Ook wordt binnen een jaarlijks thema een onderzoek uitgevoerd en gepresenteerd.

Het thema van dit jaar is Into Orbit, ruimtevaart dus. Aan onze teams de uitdaging hier een onderzoek naar te doen. En hopelijk winnen we net als vorig jaar een mooie beker. Toevallig heeft LEGO mevrouw Ellen net een LEGO Maanstad gebouwd met ruimtevaartdeskundige Erik Laan van Eye On Orbit dus we gaan proberen om hem erbij te krijgen voor een paar sessies. We zoeken één of twee ouders per team die willen helpen met het begeleiden van het onderzoek. Heb je daar interesse in? Leuk! Laat het dan even weten.

We beginnen de reguliere bijeenkomsten op zondag 7 oktober 2018. Tot de finaledag op zaterdag 15 december werken we alle zondagen behalve begin en eind van de herfstvakantie. En zoals ieder jaar is er vlak voor de finale een extra moment om met je FLL team te werken. Dan stijgt de spanning en is het leuk om de laatste details met elkaar door te nemen en af te sluiten met een lekkere pizza.

Geen First LEGO League zonder een tafel vol met LEGO bouwwerken. Ook dit jaar willen we de tafelopstelling zo snel mogelijk opgebouwd hebben. De eerste bijeenkomst is niet alleen een kennismaking maar gaan we ook bouwen.

Algemeen:

  • Ons team is vol, de inschrijving is gesloten.
  • Per team doen minimaal 6 en maximaal 10 kinderen van 9 t/m 14 jaar mee
  • De kosten voor deze activiteit bedragen € 225,- per kind.
  • Wij vragen van teamleden bereidheid tot samenwerking, af en toe huiswerk maken zoals filmpjes bekijken en aanwezigheid tijdens de bijeenkomsten en vooral de finaledag.
  • Bijeenkomsten worden gehouden in ons Robotlab aan de Westvest 9 (voorheen de VAK)

Wanneer:

  • Acht bijeenkomsten op zondagen 7 en 14 oktober, 4, 11, 18, 25 november en 2 en 9 december 2018
  • Team Neptunus op zondagmiddag van 14:00 tot 16:30 uur.
  • Pizza bijeenkomst Team Neptunus op vrijdag 14 december van 16:00 tot 19:30 uur
  • De regiofinale in het Science Center in Delft op zaterdag 15 december van 8:45 tot ongeveer 16:00 uur

Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met Ellen (06-26012827) of via email.