"Dit was het allerleukste feestje van mijn hele leven" Quote van Joris (7) na afloop van zijn verjaarsfeestje.

Wij geven de voorkeur aan betalen per PIN.

De Bonte Bouwplaats is ook op Facebook, Twitter en Youtube te vinden.

LET OP: na een bezoekje aan De Bonte Bouwplaats willen de kinderen niet meer naar huis.

De Bonte Mindstorms Bouwers

Nieuwe challenge

Op vrijdagavond 1 juli 2016 vanaf 7 uur komen we weer gezellig samen bij De Bonte Bouwplaats voor de nieuwe challenge. Wat dat precies wordt is nog niet duidelijk. Misschien gaan we deze keer een les programmeren van de robot zonder de LEGO software doen. Meer info vind je bij onze Meetup groep.

Een filmpje van een vorige wedstrijd vind je op Youtube.

De Robot

Gebruik je eigen Mindstorms robot en losse LEGO (Technics) onderdelen en bouw een robot. Lopen, rijden, etc, alle vormen zijn toegestaan. Als de robot maar snel een lijn kan volgen!

Meedoen?

We zoeken altijd nog meer ouder en kind teams (dames en meiden zijn ook van harte welkom!) die de uitdaging willen aangaan. Bouw thuis je machine en kom naar de Bonte Bouwplaats om je creatie te delen met de andere teams. Vergeet je laptop en reserve onderdelen niet mee te nemen zodat je ter plekke nog verbeteringen kan doorvoeren!

Meer info en aanmelden voor deze gratis activiteit doe je via Meetup of stuur een mailtje naar Ellen als je gewoon wilt komen kijken.

Vorige challenges

Het Sumo worstelen van 14 maart 2014 was een groot succes. 5 teams hebben hun uiterste best gedaan om met de beste Sumo bot de arena in te gaan. Hierboven zie je een eerste proef van de Sumo bot van Anton Vanhoucke.

Ook het Drag Racen van 23 mei 2014 leverde mooie robots op. Iedereen had zijn eigen kijk op de snelste robot. We zagen een uitklap robot, uitschuif robots maar ook de brute kracht robots waren aanwezig. Dit is het filmpje van Anton over de Drag Race

De oneindige balletjesmachine op vrijdagavond 26 september 2014, leverde 10 verschillende machines op die, met wat tweaken, de balletjes mooi rond lieten lopen. Een mooi filmpje van een opstelling van 17 verschillende machines is deze.

De lijnvolgwedstrijd van 23 januari 2015 was weer erg spannend. Wie kan het snelste een parcours volgen? Deze challenge vroeg vooral slim programmeerwerk, en de verschillen waren dan ook groot. Op de site robotsquare.comvan Mindstorms auteur en mede Delftenaar Laurens Valk is nog een goed voorbeeld te vinden. Laurens zelf was er ook en had een aantal robots meegenomen. Samen met Anton Vanhoucke heeft hij spontaan een zelfbalancerende lijnvolger geprogrammeerd. Altijd handig wat extra blokjes op de bouwplaats 😉

22 mei 2015 was het toneel van de beestjeswedstrijd. Maak jij het leukste dier van de avond? Iedereen kan meedoen! Welke kunstjes heb je het geleerd? Is het een heel gevaarlijk dier of juist een heel lief dier? Uiteindelijk hebben we leuke, heel verschillende beesten gezien.

Op 4 september 2015 hebben we een nieuwe racewedstrijd 2.0 gehouden. We hadden de leerpunten van de eerdere racewedstrijd meegenomen en het leverde nieuwe robots op.

Vrijdagavond 1 april 2016 kwamen we weer gezellig samen bij De Bonte Bouwplaats voor lijnvolgen 2.0 De baan werd groter en moeilijker! Nieuwkomer Juul van bijna 8 zette met een net gebouwde robot de beste tijd neer.