"Dit was het allerleukste feestje van mijn hele leven" Quote van Joris (7) na afloop van zijn verjaarsfeestje.

Wij geven de voorkeur aan betalen per PIN.

De Bonte Bouwplaats is ook op Facebook, Twitter en Youtube te vinden.

LET OP: na een bezoekje aan De Bonte Bouwplaats willen de kinderen niet meer naar huis.

Over ons

Ellen
De activiteiten van De Bonte Bouwplaats worden bedacht en begeleid door Ellen Pennings. Zij is helemaal gek van LEGO én computers. Ze organiseert LEGO feestjes voor alle gelegenheden, maar ook workshops voor bijvoorbeeld scholen, naschoolse opvang of andere groepen, en cursussen waar je je als individu voor kan inschrijven. Dit alles doet ze sinds 2012 in haar eigen bouwplaats met ruim een kwart miljoen LEGO blokjes of op locatie.

Ellen is moeder van een dochter van veertien en LEGO fan van het eerste uur. Samen met haar dochter bedenkt zij de meest fantastische creaties. Haar passie ligt in het ontwerpen van gebouwen. Maar ook allerdaagse dingen ontkomen niet aan haar bouwdrift. Ze kan erg genieten van het bedenken van activiteiten voor bijvoorbeeld een kinderfeestje op maat, of een LEGO manier om iets aan kinderen uit te leggen. Als ondernemer is ze nu al weer aardig wat jaren actief, daarvoor heeft ze o.a. 10 jaar als IT-er gewerkt. Ook was zij al jaren als jurylid bij de First Lego League in Delft actief. Als lid van de technische jury beoordeelde zij de technische kwaliteiten van de teams.

De activiteiten van de Bonte Bouwplaats worden door steeds meer volwassenen en vooral kinderen gewaardeerd. Daarom krijgt ze hulp van een wisselende groep mensen waaronder:

Mireille
Werken met kinderen zit bij Mireille Marivoet al van jongs af aan in het bloed. Eerst als begeleider op speelpleinen en op kampen, als jeugdtrainster, in de jeugdbeweging, later als juf en verantwoordelijke van een buitenschoolse kinderopvang, en in de vrije tijd als vrijwilligster op school.
Én natuurlijk als moeder van twee actieve kinderen.
Met twee kinderen in huis groeide de LEGO collectie gestaag aan. Een creatieve dochter en een fantasierijke zoon zorgden voor de meest fantastische bouwwerken, waar mama Mireille gaandeweg steeds jaloerser op werd… Tijd voor een eigen LEGO collectie, die met heel veel plezier en enthousiasme ter beschikking wordt gesteld van heel bouwgraag Vlaanderen. Want wat is er nu leuker dan spelen en bouwen mét kinderen (en volwassenen) met het léukste speelgoed van de wereld?
Mireille is verantwoordelijk voor De Bonte Bouwplaats Mechelen. Ze werkt de workshops en feestjes uit en zorgt voor nieuwe ideeën, inspiratie en toffe activiteiten, én natuurlijk ook voor een superleuke LEGO collectie. Zij zorgt er voor dat elk feest en iedere workshop een onvergetelijke ervaring wordt.

Myriam
In het gezin van Myriam is iedereen gek van LEGO blokjes. Als ondernemer denk zij ook graag mee met Ellen over de groei van het bedrijf. En je kunt haar ook tegenkomen op activiteiten.

Anne
Anne heeft al van jongst af aan met LEGO gespeeld. Uren bouwen met haar moeder en grote creaties maken. Ze vind het leuk om te assisteren bij activiteiten en feestjes met grotere groepen.