"Dit was het allerleukste feestje van mijn hele leven" Quote van Joris (7) na afloop van zijn verjaarsfeestje.

Wij geven de voorkeur aan betalen per PIN.

De Bonte Bouwplaats is ook op Facebook, Twitter en Youtube te vinden.

LET OP: na een bezoekje aan De Bonte Bouwplaats willen de kinderen niet meer naar huis.

10 tips voor het kopen van LEGO

LEGO Mindstorms Ev3“Waar kopen jullie je LEGO?” is een veel gehoorde vraag hier bij De Bonte Bouwplaats. Helaas krijgen we geen gratis LEGO blokjes, dus zijn we ook aangewezen op het reguliere aanbod. Koop je net als ons regelmatig dozen LEGO dan weet je vast ook dat de prijzen aardig uiteen kunnen lopen. Om toch zoveel mogelijk LEGO voor je geld te krijgen loont het om goed rond te kijken en prijzen te vergelijken. In onderstaande lijst staan onze 10 beste kooptips.

Tip 1: De reguliere speelgoedwinkels hebben het normale aanbod, met soms een paar exclusieve sets die een tijd lang nergens anders in Nederland te koop zijn. Vaak liggen de prijzen daar echter op of zelfs boven de adviesprijs van LEGO. En mijn ervaring is dat de aanbiedingen toch nog hoog geprijsd zijn.

Tip 2: Er komen gelukkig steeds meer specialistische LEGO winkels. De prijzen liggen daar vaak wat lager, en het aanbod van exclusieve en speciale sets is groter. En natuurlijk wordt daar met veel enthousiasme verteld over de nieuwste of juist hele oude sets.

Tip 3: Als ik prijzen online vergelijk gebruik ik meestal 2 bronnen. Als Delftse LEGOmevrouw is de webwinkel van A-Tembo natuurlijk de benchmark bij uitstek. Maar ik kijk ook altijd naar Brickwatch.nl. Daar vind je de actuele prijzen van ruim 1700 sets bij steeds meer sites. Grote Nederlandse sites, maar ook webshops van Amazon en LEGO.com uit de verschillende Europese landen worden in de gaten gehouden. Wij hebben dankzij Brickwatch al een paar keer wat bij Amazon in Spanje en Italië besteld. Daar komen natuurlijk nog wel bezorgkosten bij, maar dan nog ben je bij een wat grotere bestelling voordeliger uit.

Tip 4: Helaas is het niet mogelijk om LEGO rechtstreeks van de Amerikaanse site van LEGO.com of Amazon te bestellen. Daar is de prijs in euro’s vaak gelijk aan de prijs in dollars dus dat lijkt interessant. Ik vermoed dat er een handelsblokkade bestaat, want de optie is afgeschermd. Dus niet kijken, om teleurstelling te voorkomen.

Tip 5: Bij Kruidvat en Trekpleister is het aanbod niet zo divers, maar soms is de aanbieding dan wel weer erg prettig. Voor diegenen met een Makro kaart zijn daar ook regelmatig een of twee goeie deals te halen.

Tip 6: Black Friday week. Die tijd van het jaar waar overal goede deals te krijgen zijn. Spaar even door en sla dan je slag.

Tip 7: Met geduld en geluk is er op Marktplaats of Ebay nog wel 2e hands LEGO in sets of in bulk te koop. Ik wil echt niet meer dan 10 euro per kilo betalen. En dan let ik goed op of de verzameling niet eerst ontdaan is van poppetjes en andere interessante onderdelen… Maar voor een oude set is dit soms de enige mogelijkheid.

Tip 8: Op Lowlug, de site van de volwassen LEGO fans uit de Lage Landen, geven AFOL’s de laatste tips door. Altijd slim om even in de gaten te houden.

Tip 9: Op zoek naar losse onderdelen? Dan is Bricklink dé plek om zo’n beetje alle mogelijke onderdelen of oude dozen te kopen of verkopen. Ook in grote aantallen! Heel veel serieuze en hobbyverkopers hebben hier hun digitale winkeltje.

Tip 10: Als laatste mogen we natuurlijk de webwinkel van LEGO.com niet vergeten. Verzamel VIP-punten voor 5% extra korting op volgende aankopen. Nieuwe sets zijn hier als eerste te koop! Niet de goedkoopste, maar soms wil je gewoon een set gelijk hebben. Toch? Boven de € 55,- wordt alles gratis thuisbezorgd. En er zijn regelmatig leuke acties met gratis setjes of dubbele vippunten.

Wil je nog meer tips? Meld je dan gelijk aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig leuke tips! Heb je zelf nog tips voor voordelige adresjes of leuke aanbiedingen? Dan horen wij die graag.

Comments are closed.